A més de diversió, els rucs també ens ofereixen salut, en aquest cas per a la nostra pell: el sabó vegetal de Ruc & Company està elaborat a base de llet de burra amb olis essencials (civada, taronja, menta, lavanda, berbena, pàtxuli, gerani, canyella) i, per descomtat, el clàssic sabó blanc sense olor, fet de manera artesanal i segellat a mà. A part de la llet de burra, els sabons contenen olis de primera qualitat de copra i de palma.

Són excel·lents per a les pells al·lèrgiques i/o sensibles gràcies al seu PH neutre.

muny  farro

sabo

A la Vall de Bianya, com cada any i durant un cap de setmana del mes de febrer, se celebra la Fira del Farro. Aquesta fira ofereix tasts de productes relacionats amb el farro, així com altres activitats al voltant del món rural, entre les quals hi ha les passejades en els nostres burros catalans.

espigues  espiga

El farro és farina de blat de moro, molt utilitzada en períodes antics durant els quals escassejava l’aliment. D’alt poder nutritiu, les farinetes aportaven les vitamines necessàries per a la subsistència. Hi ha diversos tipus fe farro: de blat de moro blanc, amb un gust molt fi; de blat de moro de queixal, i de blat de moro de la creu, tot i que el més comú és el farro fet amb blat de moro groc, el més gustós de tots.Trobem parents del farro arreu, per exemple al País Basc, on n’elaboren un símil que anomenen talo.

nfarro  farro